Bed & Breakfast aan de Diefdijk, Leerdam

Elk voorjaar is de Diefdijk en omgeving een lusthof voor bloeiende appel-, peren- en kersenbomen. En over de rivierdijken trekt dan een lange stoet bloesemkijkers. Bloesemkijkers waren dan ook de eerste toeristen in het Linge-gebied. Maar inmiddels zijn er velen bijgekomen. Frisse lucht, stilte en een vredig landschap, dat vooral uitnodigt tot een wandel- of fietstocht over de kronkelende dijken.

Het gebied is bij uitstek geschikt voor rustzoekers. U ontdekt er schitterende stukjes ongerepte natuur, zoals de Wiel van Bassa, het griendbos Bolgerijen en de Zouweboezem. Tussen het uitbundige groen kronkelt de Linge, omzoomd door vaak prachtige uiterwaarden. Dit is het woongebied van tal van vogelsoorten. Kleine dorpjes, een boerderij of een molen zijn vaak het enige dat op de aanwezigheid van andere mensen wijst.

Kijk voor routes langs de dijk op bijvoorbeeld de site van Zuid Hollands Landschap.
Bij de site van de Natuur- en Vogelwacht kan je ook veel activiteiten in de omgeving vinden zowel als kaasboerderijen en dergelijke.

Er zijn veel fiets- en wandelroutes in de omgeving. Beschrijvingen van onderstaande routes kan je bij het "Citymarketingbureau" Leerdamglasstad.nl verkrijgen.

Naast de NS wandelroute van Beesd naar Leerdam hebben we de stadswandeling en de glasronde, waarin alle glaswinkeltjes en galeries zijn opgenomen.

Er is een grote keuze uit natuurwandelingen te weten Het Alblasserpad met drie wandelingen in de West-Alblasserwaard; Historie en Bos (11 km), Molenwandeling (18 km), Donkenwandeling (10 km).

De Oranjetiproute (8 km), IJsvogelroute (8 km), Klaproosroute rond Herwijnen.De Orchideeënroute (8 km), Dotterbloemroute (8 km), Glaskunst- en beeldentuinroute (6 km) en tot slot Het Natuurpad Leerdam, een wandeling van 7,5 km door de weilanden en het stroomgebied van de Linge in de omgeving van Leerdam.

Verder is er de Lek en Linge fietsroute en zijn er diverse LAW’s (Waterliniepad, Het Lingepad en het Oeverloperspad) die vlak langs de Diefdijk lopen.